Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u daarmee akkoord. 

Afdrukken
Hoofdcategorie: Kennisontwikkeling
Hits: 174076

10 jaar werken aan Integrale vitaliteit & duurzaamheid in nieuwe bewuste vormen van leven en werken 

Gaia= aarde, Sira = buiging in de vorm van een kom; moederschoot; schild; bron.

Stichting Gaia Sira werd op 9 februari 2009 opgericht. 

Gaia Sira is een platform en beoogd (onderzoeks)centrum voor het onderzoeken, experimenteren en leren vanuit een integrale visie. We werken aan integrale vitaliteit, in landbouw, voeding, gezondheid en energie. Ook richten we ons op nieuwe business modellen; zo zijn we bijvoorbeeld betrokken bij het opstarten van cooperaties waarbij particulieren geld inleggen in landbouwgrond. 

Het gaat om het verbinden van diverse vormen en disciplines om doorbraken naar een andere wijze van denken en functioneren, ook vanuit een andere bewustzijnslaag. Het gaat om zelf experimenteren en ook wetenschappelijk onderzoek doen. Het gaat om werken vanuit Mode 2 science: wetenschap die interdisciplinair denkt en werkt aan grenzen tussen disciplines en aan de rand van disciplines. Mode 1 science werkt vanuit disciplines en hanteert daartussen een strikte scheiding.

Alle activiteiten spelen in op ons veranderende wereldsysteem en veranderend bewustzijn. Momenteel vallen veel oude zekerheden weg. Er ontstaat er een breed scala aan nieuwe werkwijzen op vele gebieden, vooral van onderop, zoals de vele vormen van stadslandbouw en anders met voedsel en landbouw omgaan, eigen voedselbossen energieopwekking in energie coöperaties, thuiszorg, andere geneeswijzen, aandacht voor regionale economie en regionale munten, persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling etc. Het is nu tijd voor onderwijs over en onderzoek naar nieuwe wijzen van functioneren die meer in balans zijn met mens en aarde. Gaia Sira stimuleert samenwerking vanuit die nieuwe werkvormen en het integreren van verschillende soorten kennis en bevordert out-of-the-box oplossingen.

Gaia Sira heeft een eigen model dat duurzaamheid in verband brengt met persoonlijke zingeving. Uitgangspunt is dat duurzaamheid alles te maken met ons innerlijk: geïntegreerde duurzaamheid. Dat is een combinatie van duurzaamheid en spiritualiteit. Duurzaamheid is voor Gaia Sira de mate van balans in het denken, beleven, handelen en organiseren van het leven in relatie tot onze omgeving, zingeving, samenzijn, welbevinden en de toekomst. Spiritualiteit is voor Gaia Sira de bewuste zoektocht naar het ontdekken wie je ten diepste in essentie bent en het ernaar gaan leven. Als wij in balans komen in onszelf kunnen we de wereld ook in balans brengen.

Welke activiteiten spelen er?

Vooraankondiging Nieuw boek van o.a. Henk Kieft, met Wetenschapplijk Platform EMF Nederland: Straling van alle kanten bekeken.

Elektromagnetische straling

Het boek is uit!!

5C3DC445 0981 4B5B B02A 532807FB7200

Prijs is € 26,50 voor de paparback versie, bestel hier. Ook is er een ebook-versie gepubliceerd. De verkoopprijs daarvan is € 8,- bestel hier. Ook te bestellen via youbedo, waarbij er tot 12% van de aankoopprijs naar een zelf te kiezen goed doel gaat!

 

Kwantum landbouw

Henk Kieft organiseerde met Gaia Sira de cursus kwantum landbouw, de hij internationaal ook geeft en dan genaamd "quantum based agriculture". Zie hier een uitgebreid interview met Henk Kieft voor "Nieuw Voer" over kwantum landbouw zie interviewVoor een kortere uitleg van wat dit is zie http://gaiacampus.com.

En meer over Henk Kieft op http://lisettevanderwel.nl/kwantum-landbouw-verkenning-van-een-energetisch-wereldbeeld/ In november 2020 wilden we weer starten met ene eniuwe serie kwantum landbouw dagen. Vanwege corona hebben we dat voorlopig uitgesteld naar (hopelijk) voorjaar 2021.  

Het Engelstalige boek over kwantumlandbouw is bij Gaia Sira te verkrijgen: Quantum leaps in agriculture van Henk Kieft! https://gaiacampus.com/category/books/

Het boek kost € 37,90.

 

Henk en Eline Kieft schreven ook het boek "Integraal denken en doen", n.a.v. het gedachtegoed van Jaap van Bruchem, te bestellen bij http://www.boekenbestellen.nl/boek/integraal-denken-en-doen/9789090301099

 

Daarnaast verscheen er een boek van een van onze kwantumlandbouw begeleiders, Frank Silvis: 

Frank Silvis is zijn hele leven al bezig met water. Na zijn ingenieursstudie Civiele Techniek in Delft zag hij allerlei soorten water in technische en managementfuncties. Bij Grondmechanica Delft werkte hij met grond-, zee- en rivierwater. Bij BDG in Zwolle met koel-, blus- en afvalwater. En tenslotte als regiodirecteur bij Vitens met het voor de gezondheid van de mens zo belangrijke drinkwater. Daar begon hij zich af te vragen hoe vitaal en zuiver ons drinkwater eigenlijk is.

Want naast de bekende fysische en chemische eigenschappen blijkt water namelijk ook te beschikken over energetische eigenschappen. Dat bracht hem op het spoor van allerlei bekende (en minder bekende) waterpioniers waaronder Viktor Schauberger en Masuro Emoto. Met behulp van de radiësthesie begon hij zelf water te onderzoeken en kwam pas gaandeweg echt ‘in contact met water’. Dat was het begin van een inspirerende zoektocht naar zijn eigen bestemming met tal van synchroniciteiten.

Nieuwsgierig geworden?

Een leesfragment is hier te lezen, ook is hier te bestellen: In contact met water . Dit boek is ook te bestellen via youbedo, waarbij tot 12% naar een zelf te kiezen goed doel gaat.

En ook zullen we één van de kwantumlandbouwdagen met Frank invullen.

Foto 31 07 20 om 13.04       Foto 31 07 20 om 13.04 1

 

 

Daarnaast heeft de voorzitter van onze Raad van Toezicht, Jan Diek van Mansvelt, een boek uitgebracht:  

Wonderen van Ontwikkeling presenteert een respectvolle blik op ontwikkelingen in de levende natuur die als dienende partner van mensen verschijnt. De plant vertegenwoordigt hier de natuur. Nauwkeurige waarneming van het groeiproces bij planten levert een verrassende ontdekking op: je kunt zo ook kijken naar ontwikkelingen bij de mens én zijn projecten.  De knoop blijkt daarbij centraal te staan: hij kondigt metamorfose aan. Metamorfose is de ultieme kunstgreep van het wezen om aan stilstand te ontkomen en ontwikkeling te bewerken. Dit boek is een poging het wezen aan het werk te zien.  Te bestellen via: https://uitgeverijvanwarven.nl/wonderen. Dit boek kan ook besteld worden via youbedo, waarbij tot 12% naar een zelf te kiezen goed doel gaat.

Cover 25 april

 

 

Kringlooplandbouw

Vanaf 2018 is Gaia Sira intensief betrokken bij het verspreiden van het gedachtengoed van Kringlooplanbdouw via de film Winst met kringlooplandbouw, zie https://www.gaiasira.nl/index.php/wetenschap-kennisontwikkeling/kringlooplandbouw. Meer info of een voorstelling bij u? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Activated Stabilised Oxygen

Ook doet Gaia Sira verkennen onderzoek naar Activated Stabilised Oxygen. Interesse? Kijk op Activated Stabilised Oxygen en op https://www.aso-products.eu