Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u daarmee akkoord. 

Afdrukken
Hoofdcategorie: Kennisontwikkeling
Hits: 497

About us

Afval

Gemeente Wageningen heb ik weinig aan te bieden. Wat afval betreft dan. Ik koop vrijwel geen voorverpakt voedsel in de supermarkt, dus plastic haal ik vrijwel niet in huis als voedselverpakking. Hoe doe ik het dan wel? Groente oogst ik vers bij De Nieuwe Ronde, en als ik dat niet kan, haal ik dat in papieren zakken op de biologische boerenmarkt op zaterdag of door de week bij de Kardoen of De Hoge Born. Die zakken bewaar ik om te oogsten. Verse melk haal ik in glazen flessen bij Boerderij de Hooilanden, de flessen gebruik ik jaren lang en maak ze gewoon schoon na afloop met kokend water. Yoghurt en kwark haal ik in  glazen potten bij Veld en Beek en lever die na afloop weer schoon daar in. Eieren haal ik in gebruikte eierdozen en lever ze weer in na afloop. Af en toe is er iets in plastic uit de Natuurvoedingwinkel, dat dan belandt in de plastic&metaal container.  Groente en tuinafval doe ik op mijn composthoop, waar ik mijn eigen eko-compost maak. Papier zamel ik wel in, maar deze container hoeft maar eens per maand leeggemaakt. Glas wordt in mijn huishouden grotendeelsherbebruikt of gaat naar de glasbak. Dat kleine beetje restafval dat ik over houd hoeft maar eens in de 3 manden met de Afvalservce mee.

Vandaag was ik voor het eerst bij de Gieterij in Wageningen. Hierwerd ik heel blij van, een verpakkingsloze winkel. Daar kan ik ook nog eens bijna alles op levensmiddelengebied halen met mijn eigen flesje en potjes en zakjes, en ook kan ik lege (af)wasmiddelen bijvullen, dat scheelt weer plastic afval.

Het is voor mij zo normaal geworden om zo met afval om te gaan dat ik altijd weer verbaasd ben hoeveel afval er door ieders bodschappen wordt gecreerd door de industrie erachter.`Laat ze eens geinspireerd raken door een prachtige winkel als De Gieterij!

 

Dit is de eerste van een serie blogs over allerlei onderwerpen die me raken, de ene keer praktisch, maar vaak ook beschouwend over wat er in de wereld gebeurt.