Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u daarmee akkoord. 

Afdrukken
Hoofdcategorie: Kennisontwikkeling
Hits: 4583

KTNO Geaccrediteerde Nascholing voor gezondheidswerkers (4 daagse)

Lees hier een artikel over de Nascholing, laat ons weten als u belangstelling heeft, de cursus wordt waarschijnlijk najaar 2016 weer georganiseerd.

 

 

Voeding is een terugkerend ritueel in onze dagelijkse bezigheden en van groot belang m.b.t. onze vitaliteit, naast beweging en het balanceren van onze emoties. 

In deze 4-daagse nascholing  wordt de rol van voeding binnen het therapeutische werk geintegreerd. Deze nascholing is geaccrediteerd bij KTNO, zodat therapeuten voor studiepunten hieraan kunnen deelnemen (zie www.ktno.nl). 

Deze nascholing is voor voor artsen, therapeuten, gezondheidswerkers, coaches, spirituele werkers, verpleegkundigen, praktijkondersteuners, voedingsdeskundigen, voedingsconsulenten en voor particulieren die meer over deze onderwerpen wilt weten en dit in de dagelijkse praktijk wil gaan toepassen. 


Vanuit de biofysische en bio-energetische onderzoeksgebieden krijgen wij steeds meer inzicht in de andere aspecten van voeding en haar rol in het menselijk lichaam. In deze ( interactieve ) workshop en training Kwantumvisie op Voeding krijgt de cursist naast de reguliere theorieën en inzichten over de spijsvertering, voeding en haar rol met betrekking tot onze gezondheid ook deze nieuwste inzichten aangereikt.

Het inzetten van voeding en voedingssubstanties ( supplementen) kan met deze kennis optimaal ingezet worden. Deze kennis kan het werken met moderne biofysische en bio-energetische systemen, de verbetering van klachten en het terugvinden van een optimale vitaliteit voor de cliënten vergemakkelijken en verhogen.

Er wordt een overzichtelijke reis gemaakt via de filosofie en de geschiedenis van de kennis over voeding en via de psychologie van ons eetgedrag en de effecten van voeding op ons gedrag en onze emoties, naar manieren om voeding opnieuw te maken tot een gezonde en gezondheids-bevorderende bezigheid.

Zowel de biochemische bouw van een aantal voedingssubstanties, evenals hun biofysische eigenschappen komen aan de orde. Ook de processen die ten grondslag liggen aan het verwerken van onze voeding en het optimaliseren van deze zelfregulerende eigenschappen komen uitgebreid aan de orde. Deze processen staan bekend als het aan- en besturingssysteem van onze biochemie, nl ons menselijk lichaamsveld

Ten slotte wordt verwezen naar interessante wetenschappelijke achtergrond informatie en een aantal recepten waarmee de cliënt op een leuke manier kan overschakelen naar een gezondere leef- en voedingsstijl .

De juiste voeding geeft je levenskracht, verhoogt je levensenergie en je vitaliteit.

Voeding is informatie voor het lichaam, vitale voeding bevat niet alleen vitaminen, mineralen, spoorelementen, koolhydraten, enzymen, vetten en eiwitten, maar ook energie, bio-fotonen. Al deze items komen langs in deze 4 dagen.

 

Dr Saira Moeniralam is regulier arts en heeft tevens meer dan 20 jaar ervaring in en uitgebreide  kennis van de natuurlijke en integrale geneeswijzen, waaronder Antroposofische GeneeskundeBach Bloesemtherapieayurveda, TCMVoeding en KruidenEFTNES therapieHeartMath en Mindfulness 

Door het combineren van deze diverse wijsheden en invalshoeken, geeft ze opleidingen en trainingen en werkt ze als coach op het gebied van gezondheid.

Kosten euro 400 (ex btw).

Locatie volgt

Informatie en opgave: info (at) gaiasira.nl of 0642383361