Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u daarmee akkoord. 

Afdrukken
Hoofdcategorie: Kennisontwikkeling
Hits: 11347

 

Algemene informatie over de cursus

Wat is kwantum landbouw? In bijgaand film gemaakt door Nieuw Voer wordt dit uitgelegd door Henk Kieft 

https://www.youtube.com/watch?v=AG6JvRBsM8U

 

 

 3537546dcbc22f36d5785be56c4d4af1 60 45

"Ik dacht ‘maar eens kijken wat dit wordt.’ En het is veel meer dan ik had verwacht. Ik kom de volgende keren ook."

"het smaakt naar meer, super, blij met groep te delen, niet gek als je hier vertelt en het sluit aan, ik krijg er energie van"

"ik voel dankbaarheid, ik heb gemerkt dat wat ik hoopte ook gebeurt: dat dier iets teruggeeft, het was bijzonder en mooi. Complimenten voor de begeleiding"

"ik kreeg een goed wij-gevoel, ik heb bevestiging gekregen dat waar ik mee werk ook klopt, ik ben geen eenling....."

"De melkkoeien lopen sinds zaterdag buiten, de klauwproblemen lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen, ik heb al een aantal koeien waar de mortellaro verdwenen is, bijzonder"

 

 

Inhoud:  

Mondiaal komen er twee fundamentele vernieuwingen in landbouwtechnieken naar voren. Dat zijn technieken die elektromagnetische inzichten in de fysiologie benutten en technieken die mindful omgaan met dier, plant en bodem. Beide vernieuwingen kunnen de opbrengst aanzienlijk vergroten, maar ook de duurzaamheid van de sector aanzienlijk versterken. Beide technieken vragen echter ook om nieuw inzicht in - het beïnvloeden van - levensprocessen. De eerste vernieuwing vraagt om het aanvullen van de biologische en chemische inzichten met de elektromagnetische aspecten van levensprocessen. Dit betekent de verbreding in wereldbeeld van deeltjes-denken met golf-denken: het toepassen van de stap die de natuurkundige Maxwell ruim een eeuw geleden heeft gemaakt. Je kunt spreken van een Elektrisch Ecosysteem. (Zie het prachtige boekje met die titel van Sander Funneman). De tweede vernieuwing vraagt nog een stap verder te gaan, namelijk naar het verkennen van de mogelijkheden van mind-matter-relaties. Dit behelst een verbreding in wereldbeeld met chaostheorie, neurobiologie en kwantumvelden. Dit betreft de kracht van menselijke intentie op plant en dier. 

 

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor mensen die interesse hebben in het verkennen van de inmiddels bestaande praktijk, de mogelijkheden en de maatschappelijke relevantie van deze nieuwe technieken. De cursus kan modulair worden samengesteld met een keuze uit de diverse bouwstenen. Op een van de dagen zouden we in kunnen gaan op de consequenties van dit denken voor de uitrol van de hogere telecom-frequenties, bijvoorbeeld.De inleiding op de cursus wordt gegeven door Henk Kieft. Diverse andere specialisten behandelen deelonderwerpen (samen te stellen op wens van de deelnemers) te behandelen op de  9 volgende dagen. De intentie is namelijk om de definitieve invulling van het programma tijdens de eerste cursusdag samen te stellen in overleg met de deelnemers.Henk is een (internationaal) netwerker in kwantum landbouw en was van 2005-2010 begeleider van het Netwerk Energetische Landbouw. Hij heeft gewerkt aan het verkennen en beschrijven van energetische landbouw wereldwijd, ontwikkelen van beelden om met oude en nieuwe technieken te kunnen vatten wat je doet. Zie zijn boek ‘Quantum Leaps in Agriculture, exploring quantum principles in farming, gardening and nature.’ 2019 (verkrijgbaar via Gaia Sira).  

 

Locatie:

Centraal in Nederland op wisselende plaatsen, vooral bij boeren die de technieken toepassen.Vanaf voorjaar 2021 elke 3e vrijdag van de maand De cursus start iedere dag om 10:00 uur en duurt tot 17:00. We houden rekening met de 1,5 m in de ruimtes waar we zitten en het maximum aantal deelnemers dat bijeen mag komen i.v.m. covid-19. 

 

Programma outline:

1. Algemene introductie (een uitwerking van bovenstaande inleiding). Tijdens de dag inventariseren we wensen van de deelnemers t.a.v. onderwerpen die we behandelen, zoals hieronder staan aangegeven:

2. Overzicht van de gebruikte elektromagnetische technieken met resultaten en relevantie. O.a. Aqua4D en Genodics.

3. Overzicht van de gebruikte mindful technieken met resultaten en relevantie. O.a. Eco-intention, co-creatie met de natuur, Eco-treaties, opstellingen

4. Verbreding van wereldbeeld van deeltjes- met golf-denken m.b.t. het kunnen beïnvloeden van levensprocessen. De essentie van kwantum-inzichten voor de biologie.  

5. Verbreding van wereldbeeld van deeltjes- en golf-denken met kwantum-inzichten m.b.t. het kunnen beïnvloeden van levensprocessen. Het ontwikkelen van intuïtieve communicatie en het werken met de kracht van intentie. Bijvoorbeeld in het omgaan met invasieve exoten (zoals de Japanse Duizendknoop).

6. Kansen op een versneld leerproces met mondiale netwerken en verbindingen tussen moderne en oude wereldbeelden in agri-culturen. 

7. Watervitalisatie-technieken met Frank Silvis. 

8. De bodem energetisch bekeken, kristallisatie-technieken/biofotonen9 Agrarische bedrijfsopstellingen met Marijke Kuipers.

10. De gevoeligheid van het elektrisch ecosysteem voor straling. Microgolven brengen water aan de kook, misschien ook in de wolken? Het golf-denken biedt kansen op minder ongezonde frequenties. 

De dagen zijn steed op de derde vrijdag van de maand t/m mei 2022.

 

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen: € 1250 (incl), studenten € 300 (incl).

Meedoen aan een losse dag kan en kost € 125 (incl).

Deze kosten zijn inclusief: btw, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee Op verzoek is korting mogelijk voor een beperkt aantal deelnemers. 

Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0642383361 (Marijke Kuipers, organisatie) 

In 2019 is er een Engelstalig boek over de Kwantum landbouw verschenen:

Engelstalig boek over kwantumlandbouw is bij Gaia Sira te verkrijgen: Quantum leaps in agriculre van Henk Kieft! https://gaiacampus.com/the-birth-of-a-new-book/

Het boek kost € 37,90.